Møte på Hovstua 25.11.21.

Nå var det lenge siden vi hadde møttes på Hovstua. Det var tydelig at det var hyggelig å treffes i vintermørket da det var godt oppmøte og praten gikk.

Arne S. Hadde som vanlig sørget for frukt og småkaker. Et trivelig tiltak som gjør våre møter litt ekstra hyggelige.

Etter en del prat fikk Tom åpnet møtet en god stund etter timeplanen.

Ragnar hadde tatt med seg sine to flotte F-86 modeller og fortalte om sine opplevelser i det som den gangen het Flyvåpenet.

Det var virkelig artig for oss alle å høre fra den spennende tiden med overgang fra propelljagere til jetjagere. Fra Spitfire til Sabre og videre.

Ragnar hadde møtet med seg, det kom flere spørsmål og innspill. For undertegnede var dette også spesielt morsomt da jeg er oppvokst i miljøet med en far som var instruktør på LTS på Kjevik.

Ragnar kunne nok holdt på hele kvelden, da han forteller historien levende og interessant. Vi takker for et godt og morsomt foredrag.

Så var det Leif sin tur. Han tok oss med til en av dagens moderne metoder å konstruere og bygge modeller og deler osv.

3D Printing var nok nokså ukjent for de fleste av oss og det var virkelig artig å se og høre hvordan man kan sitte ved en PC og konstruere og tegne  hva man er ute etter. Fra hele modeller til små deler.  Så er det mulig å printe ut disse delene i plast og sette sammen til f.e.k.s. et seilfly.

Leif hadde med seg noen modeller som han hadde konstruert på denne måten og det var interessant å se hvordan disse var printet ut og satt sammen. Takk for det Leif.

Vi har mange interesser og ressurser i klubben vår og det er hyggelig når medlemmene stiller opp og gjør møtene våre interessante og morsomme.

Jeg måtte dessverre forlate møtet litt før avslutning. Så da ser vi frem til julemøtet vårt som nok blir lagt til etter denne julen.

Vi sees nok på Bogstad når isen har lagt seg og det blir lysere.

Arne H.

Foto: Lasse, Ragnar, Ivar B. Husby.