Erfaring med kjøp på nett. Av Jørn E.

Jeg har skrevet en liten historie om et mislykket kjøpt av nytt fly på Internett og som kunne vært greit å dele med andre på siden vår.
Erfaring ved kjøp over Internett

«Et par uker før påske ønsket jeg å kjøpe det nye flyet Timber 1,2m fra Eflite men det var vanskelig å finne nettsteder som hadde denne på lager. Jeg kjøper vanligvis fra nettsteder som jeg kjenner og som tilbyr PayPal. I dette tilfelle fant jeg et nettsted i California som heter Visalia Hobbies og siden jeg kunne betale/bruke med PayPal følte jeg meg trygg på og gjennomføre handelen. Jeg fikk en ordrebekreftelse og en kvittering fra Paypal og så langt virket det greit. Når jeg gjennomførte handelen var det ingen valg for shipping/fraktkostnader og det syntes jeg var litt rart men de reklamerte med «free shipping» for ordre over 99$.
Etter handelen var gjennomført fikk jeg ikke noen oppdateringer om at varen var sendt osv. og det er uvanlig. Jeg fikk mistanke om at alt ikke var bra med dette kjøpet.
Det gikk noen uker uten at flyet ble levert eller at jeg fikk noen annen informasjon. Jeg sendte en e-post til selgeren men fikk ikke noe svar. Jeg ventet en uke for deretter å sende en ny e-post, hvor jeg også skrev at jeg ville ta opp saken med PayPal hvis jeg ikke fikk flyet eller pengene tilbake. Men de svarte heller ikke på denne henvendelsen.
Sist søndag logget jeg meg inn på PayPal og opprettet en klage mot selgeren. Det var enkelt og jeg la ved dokumentasjonen jeg hadde hatt med Visalia Hobbies. I går kveld kom melding fra PayPal at jeg hadde fått medhold i mitt krav og at selgeren refunderer beløpet.
Dette er første gang jeg har hatt problemer med å kjøpe RC på Internett men det gikk heldigvis bra og det kan jeg takke PayPal for og det er fint å erfare at PayPal holder det de lover.» PS ikke kjøp fra Visalia Hobbies.
Mvh
Jørn