Referat Medlemsmøte 27.04.17

Møtet var kunngjort som et viktig medlemsmøte og samlet 12 deltagere, i hovedsak de som sitter med forskjellige verv i klubben. Men dette er ikke målgruppen som vi egentlig ønsket å se og informere, de vet det meste allerede. Målgruppen var og er dere som vi har lite kontakt med!

Sak nr. 1 er flyplassen, NÅ skjer det og det vil utover våren bli anledning til å delta med dugnadsarbeide og selvsagt ta flyplassen i bruk som vi har jobbet for å få i fem år.

Følg med på «Forum» i hjemmesiden! Det hadde vært fint med “nye krefter” til de forskjellige verv og oppgaver I klubben.

Klubbens overordentlige mål er å oppnå en langsiktig leieavtale for tomta og vårt Derfor har vi utformet et Reglement for bruk av flyplassen. De som vil fly selvstendig der må fly opp til Flygebevis A for modellfly. Det er også et mål for NLF at alle skal ha dette beviset. Vi har skolefly > 2 kg, og våre 7 instruktører finner du på flystua.no . I NLFs Modellflyhåndbok står hvordan du skal gjøre det. Ta gjerne kontakt, så får du hjelp, både til trening og oppflyging. Det var sak nr. 2.

3. Vi må sikre oss så godt vi kan mot støyklager, det er dødelig virus for modellflyplasser.

Vi har foretatt støymålinger på en rekke av de flyene vi har i klubben. Vi ser at med en max verdi på 80 dBA målt på 6 meters avstand er vi på trygg grunn for å hevde at vi «holder et støynivå som en tråsykkel»når vi flyr. Altså bare støysvake elektrofly og ingen hylende høyturtallsmotorer.

Alt av forbrenningsmotorer er forbudt – bortsett fra gressklipperen vår.

Punkt 4. VI FLYR på hjemmesiden fungerer godt, men blir brukt av noen få. Vi ser at flyaktiviteten har gått ned, bruk den aktivt! Og til dere nye; still opp når dere ser at det er aktivitet. Og har du noe å skrive om; bruk gjerne Forum. Opprett en profil – logg inn – skriv. Det kan være alt fra spørsmål, forslag, nye fly eller forslag til turer.

5. Rekruttering. Vi trenger påfyll av aktive medlemmer. Vi skal ha stand på Frivillighetsdagen på Røa i vårt lokalområde 13. mai. Senere, 21. mai har vi Flydagen på Kjeller og Familiedagen på Teknisk museum, der kan/skal vi promotere klubben vår! Bli med på dette.

Sommerens flyaktivteter foregår på Bogstadfeltet og andre steder inntil videre og Flyreglene gjelder der. Siste torsdag hver måned er det uformelt klubbmøte der kl 1800. Dugnadsjobbing på Tangenfeltet får alle lov til å delta på. Vi trenger folk!

Vi er mellom 60 og 70 medlemmer! Vi håper vi får se noen nye fjes på Bogstad I sommer. Ta gjerne med fly, og er det noe du lurer på, hjelper vi gjerne. Utemøtene våre er trivelige, med flyging, kaffe og prat.

La det bli en flott sommersesong vi alle kan se tilbake på!!

Ragnar.