Medlemsmøte 29.10.2015 Hovstua.

Ragnar åpnet møtet, med å gå igjennom de faste sakene. Flyplass og hjemmesiden.

Han oppfordret medlemmene til å begynne å tenke på årsmøtet i februar.  Medlemmene oppfordres til å komme med meninger og innspill. Send forslag til klubbens leder eller sekretær. Senest 10. februar.

Modellflyhåndboken revideres stadig. Er det noen som har noe forslag, eller innspill?

Flyplassreglene har på en måte vært ute på høring i dette året. Nå har vi samlet erfaring, og de kommer opp på årsmøtet.  Noen innspill?

 

 

Vi er stadig på utkikk etter folk som kan delta i klubbens arbeid. Da det er flere medlemmer som har flere funksjoner, så vi oppfordrer medlemmene til å melde seg, og bli med på å gjøre Flystua til den flotte klubben vi har. Valgkommiteen vil gjerne ha forslag til folk i styret, org.plan og revisor.

Ragnar oppfordret også medlemmene til å komme med forslag til hvem som kan bli klubbens æresmedlem nr to. Vi har en: Hans Aaser.

Kveldens tema var modellflyhistorie, og historiske modeller. Og vi er så heldige at vi har medlemmer som har drevet med modellfly siden før krigen.

Per Hoff (94) Fortalte om tiden like før, og under krigen. Da de fløy friflukt på Tørteberg, med den Amerikansk importerte modellen Zipper. Drivstoff, stjal de fra de Tyske okkupantene.

Han kom også innpå radiostyringens barndom på 50 tallet. Og viste frem tegningen til Radio-Master, som han konstruerte som Norges første RC byggesett!

Etter det var det Paal sin tur. Han viste oss og fortalte om bygging og flyging av den nostalgiske modellen Oldtimer, som er konstruert av Terje Gimming. Tegninger og jigg til bygging av vingen er tilgjengelige. Hvis noen vil bygge en stor og rolig modell, som flyr meget godt.

Gunnar hadde med seg en del bilder, og fortalte om da han representerte Norge i en Wakefield (strikkmodell) konkurranse i Sverige, på begynnelsen av 50 tallet.

Anders, har etter tegning, bygget en virkelig flott dobbeltdekker. Great Lakes 1932 modell

Det gjenstår litt trimming og vektfordeling, før vi får se den i luften.

Så var det Ragnar, som viste oss og fortalte historien bak sin pene lille røde Buccaneer.

Tor Skauli viste frem litt nyere saker. Hang og motorseiler-modellen Catimini fra Top Models i Tsjekkia.

Det er en modell som flere i klubben har kjøpt, og den egner seg godt til vinden og hang på Hanstholm.

Klubbmester Arne, hadde som vanlig sørget for kaker og drikke. Og det var 14 mann som hadde møtt frem denne gangen.

Neste møte er på Hovstua torsdag 26.11.15. Da får vi vel diskutere om vi skal avholde et julemøte i år også.

Arne Husby