Simulator på Jarlsberg

Onsdag 7. desember dro Harald Olsen, Jan Sparingen, Tor Semb og undertegnede på tur til Jarlsberg Fritidssenter med mål for å få testet en skikkelig flysimulator, noe vi fikk gjøre og enda litt til.

Vi fikk rundvisning på klubbhuset der flere aktører innen det meste som holder til i lufta bruker. Det er fantastiske lokaler de har fått til på Jarlsberg; som blant annet består av kjøkken, peisestue, møterom, overnattingsrom for gjester bare for å nevne noe.

Men det var 3 rom vi var interessert i. De inneholdt en replika av F-16 cockpit med simulator, seilflysimulator, Beech-simulator og en Piper Sentinel-simulator. Dagens høydepunkt var F-16 simulatoren.

Dog så heter det F-16 simulator så er det mulig å fly flere typer fly på denne simulatoren. Det kunne være blant annet Spitfire, F-104 Starfigter eller nevnte F-16 og mange fler.

Nå skal ikke jeg si så mye mer, men la bildene tale litt for seg selv, men vil selvfølgelig anbefale flere til å ta turen på nyåret hit ned, så flere kan få oppleve denne mer eller mindre ukjent perlen (og faktisk så er den lite brukt, og det er lett tilgang fra morgen til kveld).

For de som er interessert så er Olav Harefallet kontaktperson, og han kan nås på telefon: 412 63 780.

NB! Se også videosnutt helt nederst!